Kebabpizza med vitlökssås

Tillagningstid 30 minuter

1 portion = 562 kcal

Ingredienser

Antal portioner: 4

pizzadeg:
0.5 paket jäst
2.5 dl vatten
1 msk olivolja
salt
5 dl vetemjöl eller ev glutenfri mjölmix
tomatsås:
1 dl tomatpuré
1 dl vatten
1 msk olivolja
salt och peppar
fyllning:
400 gram tomat i skivor
100 gram gul lök i ringar
oregano
240 gram kebabkött Lithells (finns i frysdisken)
vitlökssås:
2 dl Minifraiche 5%
2 klyfta vitlök, pressade
2 msk persilja, finhackad
0.5 tsk spiskummin
0.5 tsk socker
salt och peppar
8 st feferoni
Instruktioner

Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt olivolja, salt och det mesta av mjölet. Rör ihop till en deg. Tillsätt ev mer mjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut varje till en rund kaka. Blanda tomatpuré, vatten, olja, salt och peppar. Bred blandningen på pizzabottnarna. Lägg på tomatskivor och lökringar. Strö på oregano. Grädda pizzorna i ca 10 minuter i 275 grader.
Stek köttet i en stekpanna (utan extra fett). Blanda minifraiche, vitlök, persilja, spiskummin, socker, salt och peppar till en sås. Lägg kebabkött, vitlökssås och feferoni på de varma pizzorna.